Imagini pentru ziua stomatologului

 

 

 

 

Ziua Mondială a Stomatologului este sărbătoarea profesională a lucrătorilor din domeniul stomatologiei, celebrată în întreaga lume pe 9 februarie.

Este ziua comemorării Sfintei Apollonia, care supraveghează suferinzii de dureri de dinți și stomatologii. Era fiica unui funcționar de stat major în Alexandria, care credea în Hristos, pe vremea când mulți compatrioți ai ei erau păgâni. La vârsta de 49 de ani, în perioada persecuției creștinilor, a fost martirizată. Călăul i-a extras dinții și i-a zdrobit maxilarele. Atunci ea a rezistat torturilor inumane, a fost fermă în credința ei și nu a renunțat la creștinism. În acel moment, ea a devenit patroana celor care suferă de durere de dinţi şi alte boli stomatologice, iar mai târziu şi a însăşi stomatologilor. În 1984 Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Societatea Internaţională a Stomatologilor a stabilit data de 9 februarie drept Ziua Mondială a Stomatologului.

 

ZIUA STOMATOLOGULUI,9 februarie

News Reporter
Gabriel Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please wait...

ABONEAZĂ-TE

Doriți să fiți înștiințat atunci când articolul nostru este publicat? Introduceți adresa dvs. de e-mail și numele de mai jos pentru a fi primul care află