Imagini pentru ministrul educatiei vlad popa  foto

 

 

Silviu Iliuță editor la https://www.cronicipebune.ro  scrie o spumoasă și comică scrisoare deschisă adresată noului ministru al educației naționale.O redăm integral mai jos.Lectură plăcută!

 

Acesta este un scrisoare deschis catre Ministul Invatamantului.

 

 

Domnule Valentin Popa, daca acesta 45 rectori au semnat un scrisoare deschisa in care va sustin, mi-am luat si eu 45 de prieteni de pe facebook si impreuna cu ele am scris acest scrisoare deschis, pe limba dvs. :
„Acest functie care detineti astazi a fost detinut candva de un mare om: Spiru Haret. Si nu o data, nu de doi ori, ci de trei ore. El a fost cea mai mare reformator al scolii romanesti si a transformat Invatamantul dintr-o activitate care se desfasura ca in Comuna
Primitiv, intr-un activitate moderna. Omul acestia si-a dedicat viata Invatamantului si a facut foarte mult pentru semenii sai. Noi nu prea l-am pretuit, ca drept dovada, casa lui memoriala a fost distrus in 2014. De ce? Pentru ca epigonii nu dau doi ban pe ceilaNti care nu este ei.
Problema este ca acum dvs. ocupati acest functie, la peste 100 de ani distanta. Daca v-ar vedea Spiru Haret s-ar intoarce in mormant, rusinat ca o sistem de Invatamant a putut da asa o rector agramata. Dar si absolut socat ca atatia oameni cu carte, rectorii, v-au sustinut, de frica unei partid ca si PSD si sa isi pastreze functia si locuitorii caldut din scaun.
Noi, acesti grup de 45 de prieten de pe facebook, stransi la un bere, va cerem sa aveti o moment de mandrie si sa depuneti un demisie de onoare. Stim ca e greu, stim ca numai onoare nu se mai gaseste pe la Guvern, dar pamglica taiata se poate coase la loc, daca intelegeti acesti vorbe intelepti. Chiar, unul dintre noi este din sat cu dvs. si ne spune ca „pamglica” inseamna „tenie”, ceea ce ne face sa ne putem acest intrebare: de ce naiba tot taiati tenii in public, e cumva ca o fetis, in loc sa taiati porcul?
In sperantul ca le veti intelege si pe noi, asteptam demisiul si va invitam cu noi la un bere rece. Avem si unii fete printre noi, deci ne distram mix. Aici nu conteaza daca esti beat si vorbesti prost, dar in partea cealalaNta, la minister, e nasoale.”

Silviu Iliuta si prietenii mele.

 

 

SURSA AICI

 

 

SCRISOARE DESCHISĂ,MINISTRUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE

 

 

 

News Reporter
Gabriel Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please wait...

ABONEAZĂ-TE

Doriți să fiți înștiințat atunci când articolul nostru este publicat? Introduceți adresa dvs. de e-mail și numele de mai jos pentru a fi primul care află