Imagini pentru ziua numarului de urgenta 112

 

 

La data de 11 februarie, în Europa este marcată anual ziua numărului unic de urgenţă 112, dată instituită în anul 2009 şi dedicată creşterii gradului de conştientizare la nivel comunitar a importanţei acestui serviciu destinat cetăţenilor.

În acest sens, statele membre ale Uniunii Europene organizează manifestări de comunicare şi alte tipuri de evenimente pentru promovarea numărului unic de urgenţă 112 în rândul cetăţenilor comunitari.

În mod alarmant, mai puţin de jumătate din cetăţenii europeni au cunoştinţă de existenţa acestui serviciu şi îl folosesc în caz de urgenţă. Ziua europeană a numărului unic de urgenţă 112 reprezintă cea mai bună oportunitate de a informa cetăţenii asupra situaţiilor care fac obiectul apelării numărului unic de urgenţă şi ce anume trebuie să facă într-o situaţie specifică.

La nivel european există Asociaţia numărului european de urgenţă (EENA), organizaţie nonguvernamentală cu sediul la Bruxelles, care are drept scop îmbunătăţirea siguranţei şi sănătăţii oamenilor. EENA include ca membrii peste 1.300 de servicii de urgenţă reprezentative din 80 de state la nivel mondial, 90 de furnizori de soluţii în domeniu, 11 organizaţii sau asociaţii internaţionale, peste 200 de membrii ai Parlamentului European şi peste 90 de cercetători în domeniu, potrivithttp://www.eena.org.

Asociaţia organizează o conferinţă anuală de profil, care în acest an are loc la 25-28 aprilie la Ljubljana (Slovenia), unde participă reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai serviciilor de urgenţă naţionale, cercetători şi reprezentanţi ai industriei de profil pentru a se pune la curent cu cele mai noi tendinţe şi subiecte de interes în domeniul serviciilor de urgenţă, indică http://www.eena.org. În marja conferinţei, la 25 aprilie 2018, va avea loc ceremonia decernării premiilor 112, prilej cu care sunt recompensaţi, în cadrul mai multor categorii, indivizi sau organizaţii care au demonstrat dăruire exemplară în serviciul siguranţei publice.

SURSA

112,NUMAR UNIC DE URGENȚĂ,ZI EUROPEANA,11 februarie

 

News Reporter
Gabriel Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please wait...

ABONEAZĂ-TE

Doriți să fiți înștiințat atunci când articolul nostru este publicat? Introduceți adresa dvs. de e-mail și numele de mai jos pentru a fi primul care află